Nuorten ja aikuisten dtap/dT rokotuskattavuus, tiivisite
Tällä sivulla kuvataan kurkkumätä-, jäykkäkouristus- ja hinkuyskärokotteen (dtap) saaneiden 15- ja 25-vuotiaiden osuus sekä kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokotteen (dT) saaneiden 45- ja 65-vuotiaiden osuus. Tiedot päivitetään viikoittain väestötietojärjestelmän ja rokotusrekisterin tietojen perusteella. dtap/dT-rokotuskattavuutta arvioidaan kalenterivuosittain, iän ja alueen mukaan. Sukupuoli ja alue voidaan valita sivun vasemmasta laidasta löytyvistä pudotusvalikoista.
Rokotuskattavuus (%) kalenterivuoden ja iän mukaan sukupuolen Miehet ja naiset osalta alueella Kaikki alueet

Analyysiin otetaan mukaan jokaiselta kalenterivuodelta vuodesta 2020 lähtien kaikki 15-, 25-, 45- ja 65-vuotiaat, jotka asuvat Suomessa kyseisen vuoden lopussa. Henkilön ikä määritellään muodossa kalenterivuosi - syntymävuosi - 1, joten esimerkiksi kaikkien vuonna 2004 syntyneiden katsotaan olevan 15-vuotiaita vuonna 2020. Henkilön kotikunnaksi määritellään henkilön viimeisin tiedossa oleva kotikunta tarkasteltavana kalenterivuonna. Jos perusjoukkoon kuuluu alle 100 henkilöä, rokotettujen määrä ja prosenttiosuus peitetään.
Rokotusten seuranta ei rajoitu yhteen kalenterivuoteen. Jotta tässä analyysissä 15-vuotiaana mukana oleva henkilö katsottaisiin rokotetuksi, hänen on täytynyt saada dtap-rokote 13-16-vuotiaana. Samalla tavoin tässä analyysissä 25-vuotiaana mukana olevan henkilön on täytynyt saada dtap-rokote 23-27-vuotiaana, ja tässä analyysissä 45- tai 65-vuotiaana mukana olevan henkilön on täytynyt saada dT-rokote 43-47-vuotiaana tai 63-67-vuotiaana, jotta häntä voidaan pitää rokotettuna. Siksi odotetaan, että 15-vuotiaiden rokotuskattavuus kuluvana ja edellisenä kalenterivuonna ja 25-, 45- ja 65-vuotiaiden rokotuskattavuus kuluvana kalenterivuonna ja kahtena edellisenä vuonna paranevat edelleen.