Sellaisten asiakkaiden osuus (%), joilla ei ole kognitiomittarin (CPS) tunnistamia häiriöitä kognitiivisissa toiminnoissa.
Tietolähde
RAI-arvioinnin kysymykset, jotka koskevat lähimuistia, ymmärretyksi tulemista, päätöksentekokykyä, itsenäistä syömistä sekä tajunnan tasoa. Kysymysten avulla muodostetaan kognitiomittari CPS (Cognitive Performance Scale). Kognitiomittarin (0-6) arvo on sitä suurempi, mitä vaikeampi kognition tason heikkeneminen on.
Ei kognitiivista häiriöitä -osuudessa ovat mukana asiakkaat, joiden kognitiomittarin arvo on 0.
Tulkintaohje
Vertailumittarin suuri arvo kertoo, että vain harvoilla yksikön asiakkaista on kognitiivisia häiriöitä. Toisin sanoen monilla yksikön asiakkaista on muita syitä palvelun tarpeeseensa kuin muistin ja ajattelun vaikeudet. On huomattava, että muistisairauden lievimmät oireet eivät välttämättä näy kognitiomittarissa.
Tietosuojan varmistamiseksi tietokannassa ei näytetä tietoja, jotka perustuvat alle 11 asiakkaan arviointeihin. Vertailumittareiden arvoja on lisäksi karkeistettu, jotta tuloksista ei ole pääteltävissä yksittäisen asiakkaan tietoja. Tarkasteltavana olevan yksikön tai alueen arviointimäärästä riippuen 0% ja 100% tuloksia on karkeistettu. 11-29 arviointiin perustuvan tuloksen ollessa alle 10%, näytetään se tietokannassa merkinnällä 0-9. Vastaavalla arviointimäärällä yli 90% tulos näytetään merkinnällä "91-100". Arviointimäärällä 30-120 vastaava karkeistus on "0-5" ja "95-100". Yli 120 arvioinnin tapauksissa karkeistus on "0-1" ja "99-100".
Tekninen tietolähde
interRAI-HC: C1, C2a, D1, G2j
RAI-HC: B1a, B2a, C2, H2g
interRAI-LTCF: C1, C2a, D1, G2j
RAI-LTC: B1, B2a, B4, C4, G1hA